Een hoofdstuk sluit…

Het is 31 juli, de dag dat voor mij het hoofdstuk FGB Facility Estate sluit. Begin dit jaar fuseerden Facility Estate, het bedrijf dat ik 10 jaar geleden met Sander Donkers startte, met FGB. 

Januari: beide teams hadden er ontzettend veel zin in, al snel was er een collegiale sfeer. Een mooie start, veelbelovende projecten, een fantastische omzet in het eerste kwartaal als beloning. Na maanden voorbereiding settelde ik langzaamaan in de rol van operationeel directeur. De complexere projecten die ik zelf nog deed (de krenten in de pap) was ik langzaam aan het afbouwen. 

Half maart: de gevolgen van de coronacrisis werden voor onze organisatie snel duidelijk: lopende opdrachten werden per direct stopgezet, nieuwe anderhalve-metereconomie projecten volgden, maar waren niet genoeg om het schip FGB Facility Estate door te laten varen.

Nu sluit dit hoofdstuk, klaar om 3 weken te genieten van tijd met mijn gezin, het mooie weer, om de barbecue weer aan te steken en te varen samen met vrienden en familie. Wie weet pak ik weer eens een boek, dat is echt te lang geleden.

En daarna? Ik bedacht me dat ik in de bijna 13 jaar dat ik als zelfstandige werk, nog nooit langer dan 3 weken vrij ben geweest. Ik geef mezelf tijd om, naast een lopende interim opdracht, vooral de tijd te nemen om na te denken wat ik voor organisaties wil betekenen. En hoe ik dat wil doen.

Tijd nemen om over de toekomst na te denken. Mijn toekomst, maar ook die van de werkplek in de breedste zin van het woord. Hoe komt die eruit te zien? Wat wordt het de functie van een kantoorgebouw nu mensen meer en meer thuis samenwerken? Of komt er iets heel anders voor in de plaats om de sociale cohesie tussen teams, afdelingen en de organisatie vorm te geven. 

Interessante vragen, vind ik. Daarover wil ik de komende tijd sparren met andere professionals, en die kennis delen met werkgevers en onderwijsinstituten, zodat we niet allemaal het wiel zelf hoeven uit te vinden. In mijn blogs, en posts op LinkedIn neem ik je mee in mijn nieuwe reis als zelfstandig projectmanager, en de reis naar de werkplek van de toekomst.

Groet, Robin