Project afgerond: kantoor en Milieustraat Cure Afvalbeheer in Eindhoven

Woensdag 11 november 2020 was de online opening van het nieuwe kantoor van Cure Afvalbeheer, een samenwerkingsverband van de gemeenten Eindhoven, Geldrop-Mierlo en Valkenswaard. Dagelijks wordt het afval van zo’n 135.000 huishoudens ingezameld en gezorgd voor het gescheiden inzamelen van papier kunststof en glas. Ook beheert Cure 4 milieustraten waar inwoners terecht kunnen met grof afval en klein chemisch afval.

Als projectleider mocht ik in de afgelopen 3 jaar ontwerp en de bouw van het nieuwe kantoor en de milieustraat in Eindhoven begeleiden

Cure ziet afval als een bron voor iets nieuws. Circulariteit was dan ook een van de eisen. Bouwen op een afvalberg brengt de nodige uitdagingen met zich mee kan ik je vertellen. Net als het zo veel als mogelijk hergebruik van materialen.

Op deze manier innovatief bouwen en werken met hergebruikte materialen is niet altijd de makkelijkste weg. Als projectteam kun je jezelf laten overtuigen dat iets niet kan. Dat materialen er niet zijn. Dat het duurder is. Maar we hebben het gedaan, binnen de kaders.

De maandag ervoor liep ik door het kantoor, en stond bewust stil bij de wensen: het kantoorgebouw moet mensen en afdelingen met elkaar verbinden. Ik voelde: dit gebouw klopt: het is een gebouw met een hart. Voor ons is het gebouw in de afgelopen 3 jaar. Wat we hebben neergezet is bijzonder, het kan niet anders dan dat de medewerkers en relaties dat ook gaan voelen.

Trots ben ik zeker op het eindresultaat. Maar nog meer op de samenwerking tussen alle betrokken partijen. Samen hebben we ervoor gezorgd dat de gezamenlijke ambities niet verloren gingen!

Een kleine impressie:

Credits afbeeldingen: Base Photography

Kijk voor meer info over het project op: www.cure-afvalbeheer/nieuwbouw.