Nieuwe rol: voorzitter scouting Dorus Rijkers

Ik heb altijd grote bewondering gehad voor mensen die hun tijd en kennis geven aan maatschappelijke projecten, een (sport)vereniging of vrijwilligerswerk in het algemeen. Toen ik een paar weken geleden gevraagd werd om voorzitter te worden van Scouting Dorus Rijkers Nesselande, waar mijn jongste iedere zaterdag enorm veel plezier beleefd, was ik gelijk enthousiast maar ook terughoudend. Voordat ik ja zei, vroeg ik mezelf een paar dingen af:

  1. Wat moet je dan doen? Waar ben je dan voor verantwoordelijk?
  2. Waar zeg ik ja tegen qua tijdsbesteding? Hoeveel tijd ben ik hier aan kwijt?
  3. Wat wil en kan ik bijdragen? Samenwerken, structuur aanbrengen, mensen in beweging krijgen.
  4. Wat kan ik leren? Veel, o.a. van het werken met vrijwilligers. En het werken binnen een maatschappelijke organisatie is heel anders dan een zakelijke omgeving. 
  5. Hoe kan ik de vereniging, vrijwilligers en leden helpen om zichzelf verder te ontwikkelen?

Om het antwoord en gevoel te krijgen op deze vragen, volgde er een aantal informele gesprekken met het huidige bestuur en de groepsraad. Alle partijen bleven enthousiast, het bestuur en de groepsraad stemde unaniem in met mijn komst en daarmee rol als nieuwe voorzitter.

Tijdens de jaarlijkse BBQ afgelopen zaterdag kreeg ik symbolisch de voorzittershamer overhandigd door de voormalig voorzitter Renka Vermaas.

Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Hier wil ik dan ook graag, vanuit mijn rol als voorzitter, samen met het nieuwe bestuur, vrijwilligers en leden een bijdrage aan leveren.

Natuurlijk staat er meer op de agenda, dat gaan we de komende periode met elkaar op een rijtje zetten. Het plezier van de kinderen staat voorop. Voor mijzelf ook, ik heb er zin in!