Scouting Dorus Rijkers host voor European Guide and Scout conference

Deze zomer was Scouting Nederland namelijk een aantal dagen host voor de European conference voor de World Association of Girl Guides and Girl Scouts (WAGGGS), World Organization of the Scout Movement (WOSM) en de joint conference (de twee organisaties samen).

Afgevaardigden van alle Europese lidorganisaties (member organisations) van WOMS en WAGGGS kwamen naar Rotterdam. Zeker 40 landen waren aanwezig om beslissingen te nemen over het actieplan voor de komende drie jaar.

Naast het vele vergaderen was er op een zondag ook ruimte voor een ontspanning voor deze afgevaardigden. Scouting Dorus Rijkers Nesselande mocht een deel (±100 personen) van deze delegatie verwelkomen op onze vereniging. Daarmee mochten wij als vertegenwoordigers van Scouting Nederland de Rotterdamse waterscouts promoten!

Het was een fantastische avond en we hebben heel veel mooie mensen mogen ontmoeten. Onze scoutinghorizon is een stuk breder geworden en wij, bestuur en vrijwilligers van de scouting,  kijken er dan ook met grote trots op terug.
Deze reportage van Open Rotterdam geeft een mooie impressie: