De plannen zijn veranderd!

Eind volgende maand wordt mijn bedrijfsunit opgeleverd. Mijn plek om te werken, een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, werken of leren. Zo had ik het bedacht. Maar de plannen zijn (deels) veranderd! 

Mijn plek om te werken blijft, het blijft een plek om elkaar te ontmoeten. Maar, de vergaderruimte wordt een sportunit. 

Hoe dat zo kwam?

In de afgelopen twee jaar heb ik vitaliteit een van de prioriteiten gemaakt in mijn leven. Een gezonder eetpatroon, (weer) veel meer sporten. En ik haal daar ontzettend veel energie uit. Ik voel me niet alleen fysiek fitter, maar ook mentaal een stuk sterker.

Ik investeerde in een thuisgym. Want die sportschool… die was jammer genoeg niet altijd open. En die thuisgym, die wil ik eigenlijk uitbreiden en verder professionaliseren. En zo begon ik wat te filosoferen. Wat als ik een deel van de bedrijfsunit inricht als eigen sportfaciliteit? Niet al te groot, maar wel volledig uitgerust.

Nog steeds met de wens om dat met anderen te kunnen delen. Een plek waar mijn sportmaatjes, familie en vrienden ook terechtkunnen om te sporten.

Ik filosofeerde verder… wie zou er nog meer gebruik willen maken van zo’n locatie? Misschien zijn er personal trainers die op bepaalde momenten een ruimte willen huren. Een beroepsgroep die enorm groeiende is. Maar vooral buiten lesgeeft omdat een eigen ruimte niet voor iedereen is weggelegd.

Zo ben ik gaan praten, met sporters en met sportinstructeurs. Met leveranciers en met architecten. Ik merkte dat dit idee me enorm veel energie geeft en ik er enorm blij van word. De mensen die ik sprak waren ook enthousiast.

Tijdens onze skivakantie vorige week heb ik de knoop doorgehakt. De bedrijfsunit wordt geen werk- en vergaderlocatie. Het wordt een werk- en sportunit. Geen sportschool, maar een kleinschalige plek waar ikzelf en anderen kunnen sporten. 

Het idee voor de sportunit is organisch aan het ontstaan. Je bent het misschien niet van me gewend, maar concreter dan dit wordt het nog even niet. Maar spreekt het verhaal je aan, laten we dan binnenkort een kop koffie drinken. Wie weet wat er voor moois ontstaat!